Här hämtar jag ny kraft & energi.Ett personligt inlägg av den Personliga Efferktivitets Tränaren om det här med träning , en helt vanlig måndag!

“Do what you love and you’ll never have a problem with Monday again.” – att få komma hem kl.18.15 till dukat middagsbord i trädgården, 24 grader & kvällssol, barnen har kompisar som leker & det är bara att byta om till sval sommarklänning & flip-flops för att njuta av maten & sedan sätta sig i pergolan å fortsätta njuta av kvällskaffet och känna mig nöjd med dagen. ??

Det är med stor ödmjukhet som jag nu ser fram emot veckans kunduppdrag & att jag får förtroendet att träffa och inspirera 20 personer kring hur man förenklar sin arbetsvardag! DET är en häftig känsla!

Det blev så tydligt idag, när jag hade ett första möte med en person som vill börja jobba med mig, då hon frågade vad det bästa med mitt jobb är…… Jag förstår att det inte är en självklarhet för alla…men samtidigt så är jag så oerhört glad & stolt över att jag varit med och skapat den livsstil jag har idag!

1993 var det många av mina kompisar som tyckte att jag ‘hade tur’ som fick en praktikplats som sedermera blev starten på min ‘karriär’ som Personlig Effektivitets Tränare. Jag skulle snarare vilja påstå att det inte beror på ‘tur’, utan VAD jag gjorde med den chans & de möjligheter som gavs! Och tro mig; jag har lärt mig massor ‘den hårda vägen’ OCH den roliga vägen för att vara där jag är idag….men jag vill ändå inte ha något ogjort!
För det är just att ha egenskaperna att resa mig efter varje fall och motgång, att komma igen, starkare, lite klokare, fortfarande nyfiken och ha viljan att utvecklas själv och tillsammans med andra som gör att jag hittat ‘Mitt VARFÖR’ ❤️???

Då spelar det ingen roll om det är måndag, fredag, helg, semester eller vardag. Det du tränar på är det du blir bra på. Jag älskar allt som växer och utvecklas, oavsett om det är blommor eller människor. Det har jag tränat på i över 20 år nu. – Vad får dig att växa? – Varför går Du till jobbet varje dag?

/Anna Sjödin, grundare Leanway AB.

www.leanway.se
#leanway #leanwaymetoden #effektivitetstränare #effektivitet #personligeffektivitet #annasjödin #åannabaraler

#Blogg100 – 3 av 100 “Woman in Change”


Note to self:
“A Healthy Lifestyle is not just about what you Eat, it is also what you consume Emotionally, Mentally & Spiritually!”
3_A healthy lifestyle

Idag ger jag mig lite extra tid till reflektion & inser vilka ytterligheter mitt liv innehållit de senaste 5 åren…
“Change is hard in the beginning, messy in the middle but so beautiful in the end!”

Det gör mig ödmjuk inför varje ny dag och att det bara är jag själv som väljer mina tankar & därmed handlingar…
Andra människor gör sina val, vilka de får ta ansvar för.

Mitt liv ser väldigt annorlunda ut idag & det är jag väldigt stolt över. Det har kostat en del….men det är inget att jämföra med vad det gjorde tidigare!
3_Willing to changeSkillnaden är att idag mår jag så mycket bättre, på så många olika plan. Som VÅG har jag ett grundbehov av BALANS i tillvaron & det behöver jag underhålla genom rutiner & tankesätt, varje dag!
‘Belöningen’ i form av mitt välmående gör att det är värt det – framförallt enkelt! Tack vare min grundade & välförankrade LIVSVISION utan den & med stöd och kärlek av min familj & vänner blir det svajigt.3_Create your own CALM “Create your own CALM”

Jag har aldrig varit rädd för förändring & att utvecklas…det hänger ju ihop; iallafall för mig. Så när jag får höra att “du har förändrats” – så väljer jag att ta det som en komplimang!

Jag förtjänar Mitt Bästa Jag! Du med!

/Anna, goes Lean but Strong & Healthy, -56 kg

#Blogg100 3 av 100

#Blogg100 – Motto i livet – “Att ge är att få.”

Never ask “What’s in it for me?”

Never ask "What's in it for me?"

Never ask “What’s in it for me?”

När jag såg detta citatet i mitt flöde härom kvällen, då jag följer Brian Tracy på LinkedIn, blev det väldigt tydligt för mig själv vilka drivkrafter jag har genuint inom mig….att hjälpa andra och varandra.

Det är en sådan självklarhet för mig och går (ibland för) fort att se möjligheter och vara lösningsorienterad, när andra kanske snarare fokuserar på det motsatta.

Baksidan jag tyvärr fått erfara några gånger i livet har varit de människor jag mött som utnyttjat just detta, till sin fördel.

Men, tack och lov, är jag omgiven av människor som då stöttat och hjälpt mig. Tack!
“Att ge är att få.” – vilket även är mitt motto för 2016

Jag väljer att stanna upp, dra lärdomar, sortera och gå vidare…se framåt…fortsätta välja att se det goda och hjälpa andra och varandra! ?

– Har du ett motto för 2016?

Dela gärna med dig om du vill.

Imorgon GER jag mig den bästa starten på arbetsdagen; nämligen en Power-Nature-Walk och därefter en hel “back office”-dag på kontoret. Det innebär både proaktiv tid för förberedelser av nästa veckas kunduppdrag, avsluta diverse små korta uppgifter men framförallt TID till reflektion och återhämtning efter ett par dagar med fullt fokus på kund-leverans, då jag GER 100% uppmärksamhet på den jag möter. För att kunna vara både när- & härvarande.

“Clear future goals create precise daily behaviors.” – Robin Sharma.

2_Clear future goals_Anna med kikare/Anna Sjödin, #Blogg100 (2)

“Det är svårt att bryta vanor – då är det lättare med löften.” – läste Stig Johansson i Sydsvenskan härom dagen…och då kom jag att tänka på vad jag gett mig in på beträffande denna utmaning….att blogga varje dag i 100 dagar! #Blogg100

För mig är det inte “ett löfte”. För mig handlar det just om att komma in i nya, goda vanor – bloggvanor!
För goda vanor “kostar” ingen energi, man bara “gör”!

En anna(n) god vana som jag har tränat på sedan 1993 är vad jag kallar “Gör det Nu” – som kanske låter enkelt vid första anspegligen, men i själva verket är väldigt komplext eftersom det INTE betyder att man ska göra allt Nu.

Jag har under snart 20 års tid tränat människor, oavsett titel, i denna beslutsmodell med mycket goda resultat och tidsvinster upp emot 8 timmar per person per vecka! På tal om tid, så var det ju skottdagen igår och det betydde ju egentligen att vi alla var TIDSMILJONÄRER för en dag…när vi faktiskt fick 24 bonustimmar!

Vad gjorde du för speciellt med dem?

Skottdagen Tidsmiljonär

Eller var det en dag som innehöll lika många “jag gör det sen” och “jag har inte tid” eller “det är mycket nu” som vanligt?

Häng med mig här under min bloggserie under 100 dagar, så hoppas jag kunna bjuda och dela med mig av en del inspiration och beprövade verktyg, metoder och tankesätt som ger dig mer fri tid!

Vi börjar…NU!

/Anna Sjödin
#1 (100) #Blogg100

 

Blogg100 – Nya utmaningar ger nya färdigheter!

#Blogg100

#Blogg100

Vill bara berätta att jag anmält mig till en utmaning som handlar om att blogga, varje dag i 100 dagar! #Blogg100
Ska bli riktigt kul att träna min egen uppmärksamhet för att summera/reflektera/känna efter eller vad det nu kan tänkas bli för innehåll varje dag.

Det man tränar på och gör ofta blir man oftast bättre på till högre kvalitet, så detta ser jag verkligen fram emot! 
‪#‎Kaizen‬ handlar ju om ständiga förbättringar.

Jag kommer att använda min hemsida som bas och länka blogginläggen hit och kanske andra kanaler, såsom LinkedIn & Twitter när det känns relevant och naturligt. http://www.leanway.se/nyheter/

Om du vill får du gärna följa, kommentera och ge feedback under resans gång.

“Feedback is the Key to improvement. And Improving the work IS the work.”

Häng med, fr.o.m den 1 mars då det drar igång!

Kram Anna Sjödin, Din Personliga Effektivitets Tränare, Leanway AB

‪#‎Blogg100‬ ‪#‎Leanwaymetoden‬ ‪#‎Tidsvinst‬ ‪#‎Leanway‬ ‪#‎Lean‬ ‪#‎Tid‬‪#‎PersonligEffektivitet‬ ‪#‎PersonligtLedarskap‬ ‪#‎Struktur‬ ‪#‎Framgång‬‪#‎Välmående‬ ‪#‎HållbartLedarskap‬ ‪#‎HållbarHelaLivet‬ ‪#‎Arbetsglädje‬ ‪#‎Hälsa‬‪#‎Mål‬ ‪#‎Resultat‬ ‪#‎Fokus‬ ‪#‎Energi‬ ‪#‎LeanExecutive‬

 

 

151221_God Jul_bild

Framgång stavas förtroende.
Så först och främst vill jag ta tillfället i akt och tacka för ditt förtroende under 2015 och tack för alla rekommendationer!

Sedan starten 2008 har nästan 90 % av mina nya kunder kommit via rekommendationer av mina befintliga kunder. Det är jag såklart både glad, tacksam och stolt över.  Den som träffat mig går inte miste om mitt engagemang och tilltro på Leanway-metoden som ett beteendeverktyg, men att även marknaden speglar detta är oerhört värdefullt.

Jag brinner för att hjälpa andra att lyckas och min passion är att göra livet enklare för alla!
Under 2015 har jag fått äran att utveckla och träna 120 deltagare i Leanwaymetoden, där varje person frigör i snitt 8 timmar per vecka!

Min mission är enkel, jag vill leverera verkligt och omedelbart värde åt mina kunder.
Leanways kunder har under 2015 förbättrat sin konkurrenssituation genom minskade slöserier och frigjord tid, motsvarande 18 miljoner kronor per år, fr.o.m nu och framåt.
Vad ”det mjuka värdet” motsvarar kring minskad stress, ökat välmående, kreativitet och förbättringsåtgärder har jag inte vågat mig på att beräkna. Men den arbetsglädje jag möter när jag träffar Er är ”priceless”!

Ett nytt resultat kräver alltid ett annorlunda beteende, men ingenting sker av sig själv. Därför är de grundläggande framgångsfaktorerna för hållbara arbetsmetoder följande:

  • Träningen sker i kundens miljö, sk ”Live-learning”
  • 40% teori – 60 % göra
  • Individuell uppföljning över tid, ca 5-6 månader
  • TTT = Tid, Träna, Tålamod är ingredienser för framgångsrik personlig utveckling

8 workshops och 5 seminarium har genomförts under 2015, där ca 280 personer inspirerats kring nya tankesätt som förenklar i vardagen.

Var och en av dessa totalt 400 personer har varit ett härligt möte och unikt lärtillfälle för mig i min fortsatta utveckling. Tack!

Under 2015 har Leanway AB samarbetat med 18 kundföretag, varav 6 företag är helt nya kunder, med en förhoppning om ett fortsatt framgångsrikt och fördjupat samarbete även i framtiden.

TACK för ert förtroendekapital. Mina referenser – Din trygghet.

151221_Satsa på din personlighet den kan ingen ta ifrån dig

Leanway AB och Personligt Varumärke

Under 2015 har jag fortsatt utveckla Leanways grafiska profil genom hemsidan och lanserar en digital portal för mina kunder under nästa år. Som ett led i kundundersökningen så har jag även registrerat och utvecklat ett nytt träningsprogram som riktar sig till ledningsgrupper, chefer och ledare – ”Lean Executive”, som jag ser fram emot att fortsätta utveckla i nära samarbete med er!

Jag kommer fortsätta utveckla smarta arbetssätt som matchar framtidens utmaningar kring digitalisering, aktivitetsbaserada arbetssätt och Arbetsmiljöverkets riktlinjer om organisatorisk och social arbetsmiljö, AFS 2015:4, som träder i kraft i mars 2016.

 

Lean Life Style – Att VARA sitt personliga varumärke
Jag är snart i mål med att halvera mig själv och därigenom ”vara” mitt personliga varumärke på riktigt. 2 år efter genomförd Gastric Bypass-operationen har jag gått ner 56 kg och minskat 170 cm (kring 5 mätställen), men framförallt investerat tid för regelbunden träning och mental styrka i min vardag. Genom god planering och struktur har jag skapat bättre vanor och rutiner för regelbundna måltider, tid för sömn och återhämtning för bättre balans i dygnets 24 h.
Allt för att själv vara hållbar, livet ut!

Screen Shot 2014-06-16 at 11.14.40

 


Leanway AB under 2016

Den 1 januari flyttar jag in i nya lokaler – i Nordic Wellness lokaler på Kvarngatan 70 i Kävlinge, vilket underlättar och ger mig mer tid till träning i samband med arbetstiden; före, under & efter! Jag kallar det ”Lean Life Style for Business Wellness”.

Den 22 januari medverkar jag som en del i ”Ett gäng konsulter” och ställer ut på HR-dagen i Malmö!

Den 3 februari medverkar jag som ”Personal Development Speaker” på Strategitorget för högsta ledningen, IT-chefer, finans- och administrativa chefer från de största kommunerna vid Yasuragi Hasseludden i Stockholm. Arrangör: Management Events

Den 8 mars inspirerar jag det kvinnliga nätverket ”Höjdarna” i Kävlinge Kommun.

Den 2 april cyklar jag ”Spin of Hope” på Emporia, som en av deltagarna i min PT’s team – Martin Bach, Hälsogurun AB.

Den 16 april medverkar jag på EKO-trail på Österlen, även här som en i Hälsoguruns team.

Under hösten är jag inbjuden att medverka vid forumet för Digital Experience & Commerce i Stockholm, som Management Events arrangerar. Ber att få återkomma med datum och mer information.

Men nu – NU är julens tid här. Oavsett hur du firar så önskar jag dig härliga helger tillsammans med de dina och att du ger dig själv tid. Tid till julefrid.

Paus. Är inte att vara lat. Tvärtom. Din paus gör och ger förmågan att leverera på topp hela vägen! Du blir dina vanor! Det är jag ett levande bevis på.

Från mig, till dig – en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Julekramar från Din Personliga Effektivitets Tränare

Screenshot 2014-06-16 12.12.12
Anna Sjödin, Leanway AB
Nöjda kunder sedan 1993!

leanway_rosa_lila_gron_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänk Lean – Gör Lean – Agera Lean i vardagen!

  1. Min mission är enkel, jag vill leverera verkligt och omedelbart värde åt mina kunder.
  2. LeanWay tillhandahåller ett system för att förbättra människors effektivitet och hälsa i organisationer.
  3. Det betyder förtroendefulla samarbeten och hållbara resultat för personlig utveckling, både för dig och organisationen.

Leanway utvecklar människor. Människor utvecklar företag.

 

 

 

Tomtens LEAN(H)JUL

Familjens stress gör ingen glad, utmattade sover de i sina sängar.
Livet snurrar i allt högre grad, ska allt verkligen handla om pengar?
I fönstret lyser den röda staken. Endast Tomten är vaken.

Han klafsar genom sina skånska hagar, sparkar av leran mot en dörr.
Vita jular tillhör hans barndomsdagar, en av de få saker som var bättre förr.
Glatt han klappar om den runda magen sin, “Det råder ingen tvekan, framtiden är LEAN.”

På kontoret har tomtemor värsta kollen, önskelistor på e-post, brev och sms.
“Gör det Nu” är den nya parollen, allt fixas enkelt med 5S.
Snabbt går tomten igenom listan sin, “Det råder ingen tvekan, framtiden är LEAN.”

I tomteverkstaden har man skapat goda vanor, nissarna har kreativa förslag.
Nu tänker man i andra banor, viljan att förändra börjar med “jag”.
Sjukfrånvaron har gått ner och de glada nissarna producerar mer.

Mössen firar julafton på sin vind, tomten rör sig vant i huset.
Böjer sig ned och stryker dotterns kind, blåser ut det glömda ljuset.
“Mer fri tid med Leanway ni får, stressen tillhör nu svunna år.”

Tomtens LEAN(H)JUL

Tomtens LEAN(H)JUL

Med önskan om en riktigt härlig, avkopplad, uppkopplad eller nedkopplad julledighet.

Konsten att maximera resultat med hög effektivitet långsiktigt är att kunna balansera
sitt arbete med tillräcklig vila för återhämtning.

TACK för att jag fått möjligheten att inspirera och träffa just dig under 2015!

God Jul & Gott Nytt Välmående År!

Lev väl!

Varma Julekramar

Din Personliga Effektivitets Tränare, Anna – som är tillbaka den 11 januari 2016.

*) Tomtens LEAN(H)JUL är skriven av Roger Thyrell – TACK!

Fullsatt vacker sal med en härligt engagerad publik!

Fullsatt vacker sal med en härligt engagerad publik!

TACK till alla som tog sig TID att komma denna morgon! En fantastisk och nyfiken publik i en lika fantastisk lokal hos Företagarna Lund.
Det är min förhoppning att det kändes värdefullt och att du går hem med känslan att “Idag var det en bra dag på jobbet!”
– Gör det Nu!

Anna in action med effektivitetstriangeln - Struktur-Tid-Vanor

Anna in action med effektivitetstriangeln – Struktur-Tid-Vanor

 

151014_Vem bestämmer över din tid
/Anna Sjödin, din Personliga Effektivitets Tränare med 20 års erfarenhet i branschen.

‪#‎Leanway‬ ‪#‎Tid‬ ‪#‎Företagarboost‬ ‪#‎Effektivitet‬ ‪#‎LeanExecutive‬‪#‎LeanLeadership‬ ‪#‎Struktur‬ ‪#‎Stress‬ ‪#‎NoStress‬ ‪#‎Maileffektivitet‬‪#‎InboxZero‬ ‪#‎GörDetNu‬ ‪#‎LeanOnAnna‬

Det ska verkligen bli kul att inspirera kring hur man får tiden att räcka till imorgon på Företagarna i Lund, som bjudit in mig till deras frukostseminarium & företagarboost! www.foretagarna.se/lund

- Vem bestämmer över din tid?

– Vem bestämmer över din tid?

Fick besked om att det är 70 anmälda, så det blir ett ypperligt tillfälle att mingla, nätverka & knyta nya kontakter!

Som av en händelse så kom Unionens senaste undersökning kring just hur tjänstemän upplever sin arbetsmiljö och vilka konsekvenser det höga tempot ger! Läsvärt, tänkvärt & anmärkningsvärt!
– Känner du igen dig?

Förhoppningsvis får de som kommer några konkreta tips, verktyg & infallsvinklar som hjälper, istället för stjälper, när vi ses imorgonbitti!

http://unionenopinion.se/…/manga-vittnar-om-ett-pressat-ar…/

Väl mött!

/Anna Sjödin, Personlig Effektivitets Tränare, Leanway AB